Balıkesirspor’umuz Spor Toto Süper Lig’in 6. hafta maçında 20 Ekim Pazar günü saat 20:00′da Yeni Rize Şehir Stadın’da Çaykur Rizespor’a konuk olacak. Maçımızı ise İstanbul bölgesi hakemlerinden Serkan Çınar yönetecek.
BİR ÖNCEKİ MAÇLAR…
Hatırlayacağınız üzere Beşiktaş maçının 60. dakikasında Ersan’ın yapmış olduğu bariz kırmızı kartlık pozisyonun hakem tarafından cezalandırılmaması, Balıkesirspor‘umuz adına kırılma noktası olmuş ve akibinden Mustafa’dan gelen gol ile maçtan 1-0 yeni ayrılmaktan kurtulamamıştık ve belki de 1 puanımızdan olmuştuk. Maç genelinde; Emrullah, yaptığı kurtarışlarıyla ve Coelho da yaptığı hamle ve golü çizgiden çıkartmasıyla ön plana çıkan isimlerimiz olmuştu. Diğer yandan; İsmail Ertekin, 5 hafta itibariyle takım savunması adına takım üzerinde önemli işler yaparken aynı durumu henüz hücum olarak tam yapabilmiş değil. Fakat, bunun ise tamamen kontra atağa dayalı oyun yapımızdan olduğunu belirtmek isteriz. Diğer yandan Milli Takım maç arasını Bucaspor ile yaptığı maçla değerlendiren Balıkesirspor‘umuz, Buca’nın 90+’larda gelen golüyle son dakikada sahadan mağlup olarak ayrıldı. Ama hazırlık maçlarının skorlarının önemli olmadığını söylesek de son dakikada gelen gol, takımımızın moral ve motivasyonu üzerinde ufak da olsa olumsuz bir hava verebileceğini düşünüyoruz.
Çaykur Rizespor ise zorlu Eskişehirspor deplasmanında attığı son dakika golüyle 3 puan almasını bilirken teknik direktör Mehmet Özdilek de büyük nefes almış oldu. Maç sırasında Çaykur Rizespor‘un pozisyon üretmekte ve Leonard Kweuke‘yi topla buluşturmakta zorluk çektiği en fazla göze çarpanlardan biriydi. Milli Takım maç arasını ise Orduspor ile yaptığı hazırlık maçıyla değerlendiren Çaykur Rizespor ise Sercan Kaya ve Liban Abdi‘nin golleriyle 2-0 kazarak, takım moral ve motivasyonu adına artı puan sağlamış oldu.
SAKAT VE CEZALI DURUMLARI…
Balıkesirspor‘umuzda; Kerem Can Akyüz ve Hasan Hatipoğlu, Zirat Türkiye Kupası‘nda rakiplerine karşı yaptıkları sportmenlik dışı hareket sebebiyle kırmız kart cezalarından dolayı takımdaki yerlerini son kez alamazken; hafta içinde gıda zehirlenmesiyle sebebiyle antrenmanlara ancak Perşembe günü katılabilen ve hafif bir idman programı uygulanan Ante Kulusic‘in ise durumu maç gününde belli olacak fakat büyük ihtimalle sahada olması bekleniyor. Diğer yandan hafif sakatlığı bulunan Muğdat Çelik‘in de maça hazır olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu oyuncularımız dışında Balıkesirspor‘umuzda herhangi bir sakat ya da cezalı oyuncumuz yer almıyor.
Çaykur Rizespor‘da ise Afrika Uluslar Kupası Elemeleri‘nden yol yorgunu olarak dönen Leonard Kweuke ve Godfrey Oboabona‘nın yüksek olasılıkla maçtaki yerlerini almaları beklenirken Ousmane Viera’nın ise durumunun şüpheli olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Sakat olan Kağan Söylemezgiller kadrodaki yerlerini alamazken sakatlıktan yeni kurtulan Ali Adnan ve Kıvanç Karakaş‘ın ise henüz durumu netlik kazanmadı.
MUHTEMEL KADROLAR…
Balıkesirspor‘umuzun, Beşiktaş‘a karşı sahaya çıktığı ilk onbir ve 4-4-2(Diamond) oyun sisteminde; kalemizde Emrullah Şalk, geri dörtlüde Okan Alkan, Ante Kulusic, Nuno Andre Coelho, Bülent Cevahir defansın önünde Khalifa Jabbie onun önünde ise Aykut Çeviker ve Andre Filipe Bernardes Santos, on numarada Alanzinho/Ronald Vargas ileride ise Sercan Yıldırım ve Muğdat Çelik/Gökhan Ünal ile sahada olmasını bekliyoruz.
Çaykur Rizespor‘un ise 4-2-3-1 oyun sisteminde kalede; Serdar Kırıntılı, defans hattında; Orhan Ovacıklı, Ousmane Viera, Giray Kaçar, Erhan Albayrak, önliberoda ise Ludovic Sylvestre, ve Kıvanç Karakaş, orta üçlüde; Murat Duruer, Engin Bekdemir, Holosko ve ileride Leonard Kweuke ilk 11 ile sahada olması bekleniyor.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN OYUNCULAR…
Her zaman ki gibi Sercan Yıldırım, Balıkesirspor‘umuzda en önemli gol silahımız olurken; oynaması durumda savunma arkasına atacağı koşularla Muğdat Çelik‘ın ön plana çıkmasını bekliyoruz. Eğer Alanziho/Ronald Vargas da maça istekli başladığı takdirde bizi önemli gol pozisyonlarına sokacaktır diye tahmin ediyoruz.
Çaykur Rizespor‘da hedef santrafor Leonard Kweuke takımının gol ayağı olurken Holosko‘nun ise hızlılığı ile ataklarda ön plana çıkan isim olacağını düşünüyoruz. Attığı 2 golle takımının sahadan beraberlik ayrılmasını sağlayan Ümit Korkmaz da saha olduğu takdirde gol atma ihtimali yüksek olan oyuncularında yer alıyor.
SONUÇ…
Çaykur Rizespor, iç saha avantajıyla favori olarak gözükse de, takımların durumları itibariyle, aslında ortada olan bir maç olarak yorumluyoruz. Aynı zamanda, sonucu Balıkesirspor‘umuz adına çok önemli bir maç olma niteliği de taşıyan Çaykur Rizespor maçı, Balıkesirspor‘umuzun en kötü ihtimalde 1 puan ile dönmek zorunda olduğu bir maç. Bu maçta bizim adımıza avantaj diyebileceğimiz tek önemli nokta; Çaykur Rizespor‘un Afrika Uluslar Kupası Elemeleri‘nde kendi milli takımlarında oynayan Leonard Kweuke, Godfrey Oboabona ve Ousmane Viera‘nın 2 gün önce, maç ve yol yorgunu olarak geri gelmiş olmaları Çaykur Rizespor takımınında önemli bir kondisyon düşüklüğü anlamına gelebilir. Mehmet Özdilek ise maça rotasyonlu bir kadro ile çıkıp, duruma göre bu oyuncuları 2. yarıda oyuna sokabilir. Diğer yandan İsmail Ertekin hocamız, her ne kadar da açıklamalarında “Mutlak 3 puan için gidiyoruz” desene de maç için İsmail Ertekin‘in 2 bölümden oluşan bir oyun planının olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle, ilk yarıyı dengede götürmek isteyeceklerdir. Bu bağlamda ilk yarıda kontra atak oyununu benimseyebileceğimizi söyleyebiliriz. Eğer ilk yarı 0-0 eşitlik ile kapatılırsa; ikinci yarıda oyun kazanmak adına sistemi 4-2-3-1’e çekip; İlhan Depe, Ronald Vargas/Alanzinho, Burak Çalık, Muğdat Çelik kozlarını sahaya süreceğini ve skoru lehiemize değiştirmek adına hamleler yapacağını düşünüyoruz. Ya da direkt olarak 4-2-3-1 ile sonuna kadar 3 puanı zorlayacağını da söyleyebiliriz.
Genellikle oyunu kendi yarı alanlarında kabul eden 2 takımının karşılaşmasında; Balıkesirspor‘umuzun, maalesef kollektif futbol yerine bireysel özellikli oyuncularımız sayesinde golü arayacağımızı ve Çaykur Rizespor‘un ise genellikle Holosko‘nun kanadından geleceğini, duran top ve uzak şutlarla golü arayacağını düşünüyoruz. Maçta ise skoru; bireysel hataların ve duran top organizasyonlarının belirleyeceğini tahmin ediyoruz.
Özetle; her maç olduğu gibi yine zor bir maç bizi bekliyor. Aslında bakarsanız, sitemizde bu sezon bir önceki cümlemizi oldukça sık duyacağınızı söyleyebiliriz. Evet, bizim adımıza her maç ilk yıl itibariyle zor geçecek ve her maç bir final niteliğinde olacak. Bu maçta şöyle bir hissiyatımız var; artık çıkış maçımıza geldik. Balıkesirspor‘umuzun bu maçı kaybetmeyeceğini ve hatta skor üretmek adına diğer maçlara nazaran daha fazla pozisyon üreteceğine inanıyoruz. Çünkü, 2-3 maçtır dengeli olan oyun mantığımızda takım savunmamız iyi gözükürken gol üretkenliği adına sıkıntımız vardı. İsmail Ertekin hocanın bu maçla bu sorunu çözeceğini düşünüyor ve Balıkesirspor‘umuzun Rize’den en az 1 puanla geleceğini tahmin ediyoruz.
Başarılar, Balkes’im!
Balıkesirspor'umuzu hakkında en son gelişmeleri aynı zamanda Facebook ve Twitter hesaplarımız üzerinden de takip edebilirsiniz.